Foto: stock.xchng

Nedēļas sākumā likumsargi pie kāda vīrieša Viesītes novadā atraduši vairākus nelegālus šaujamieročus, munīciju un lādēšanas aprīkojumu, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Pirmdien Jēkabpils iecirkņa policisti Viesītes novada Rites pagastā uz meža ceļa aizturējuši 1988. gadā dzimušu vietējo iedzīvotāju, pie kura konstatēts nereģistrēta medību bise. Nākamajā dienā aizturētā vīrieša dzīvesvietā policisti veikuši sankcionētu kratīšanu, un tās laikā atrasta viena raķešu signālpistole, trīs dažādi pistolēm līdzīgi priekšmeti, medību patronas, šaujampulveris, skrotis, lādēšanas aprīkojums un patronas čaulas.

Pret vīrieti, kurš par līdzīgiem pārkāpumiem bija nonācis policijas redzeslokā jau iepriekš, ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas par šaujamieroču un šaujamieroču munīcijas iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu bez attiecīgas atļaujas. Paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem vai arests, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā notiek pirmstiesas izmeklēšana visu apstākļu noskaidrošanai un nozīmētas vairākas ballistiskas ekspertīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!