Foto: Picjumbo

Pirmdien, 29. maijā, Valsts policija Rīgā aizturējusi vīrieti aizdomās par vairāku nepilngadīgu meiteņu pavešanu netiklībā. Skolnieces vīrietis atradis pēc darba sludinājumiem, kur viņas meklējušas darbu vasarai, un piedāvājis iespēju piedalīties apmaksātās fotosesijās, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Meitenes darbu nav ieguvušas, bet tā vietā iesaistītas intīma rakstura sarakstēs.

Valsts policija skaidro, ka ieguvusi informāciju par vīrieti, kurš, iespējams, vairākas skolnieces pavedis netiklībā. Vīrietis pa e-pastu un telefonu sazinājies ar meitenēm, kuras internetā bija ievietojušas sludinājumus, ka meklē darbu vasarai. Uzdodoties par darba devēju, svešinieks solījis ar fotografēšanos saistītu apmaksātu darbu.

Kad meitenes izrādījušas interesi par piedāvājumu, viņš pieprasījis atsūtīt fotogrāfiju peldkostīmā un pēc tam uzsācis intīma rakstura saraksti. Policija norāda, ka šāda rīcība pret 16 gadus nesasniegušu personu tiek traktēta kā pavešana netiklībā.

29. maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti ieradušies vīrieša dzīvesvietā Pļavniekos, lai veiktu kratīšanu. Kratīšanā izņemti datu nesēji, kuru saturs patlaban tiek pārbaudīts. Turpat, dzīvesvietā, aizturēts arī aizdomās turētais 1974. gadā dzimušais vīrietis, kurš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis seksuāla rakstura sarakstēs ievilinājis vairākas meitenes, no kurām daļa bijušas vien 14 un 15 gadus vecas.

Saistībā ar notikušo Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 162. panta 1. daļas – par 16 gadu vecumu nesasniegušas personas pavešanu netiklībā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Aizdomās turētais šobrīd atrodas izolatorā.

Likumsargi norāda, ka šis ir viens no gadījumiem, kā izvērtušies darba meklējumi skolēniem. Pamatojoties uz citu neveiksmīgo pieredzi, policija aicina skolēnus un viņu vecākus ņemt vērā ieteikumus, kā meklēt darbu vasarai droši.

Foto: Valsts policija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!