Foto: stock.xchng
Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors pie kriminālatbildības saucis vīrieti par personu grupā pēc iepriekšējas īstenotu kontrabandas cigarešu glabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā.

Kā portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā, saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai 2015. gada 23. februārī apsūdzētais personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās nolūkā nogādāt Baltkrievijā ražotās cigaretes Dānijā pārvadājis Latvijas muitas teritorijā 3 218 800 cigaretes "Fest". Kontrabandas cigarešu kopējā preču vērtība ir 387 398 eiro.

Tabakas izstrādājumi bijuši noslēpti speciāli sagatavotās transformatoru butaforijās, kas izvietotas trešajai personai piederošā transportlīdzeklī un puspiekabē. Cigarešu iekraušana notikusi Ozolnieku novadā ar nenoskaidrotu personu palīdzību.

Muitošanai pakļautās preces pārvestas līdz Ventspils Ostas muitas kontroles punktam, kur tās apskates laikā konstatējusi Valsts robežsardze.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 191. panta 3. daļas. Par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību apriti Latvijas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, ja tas izdarīts lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību vai bez tās, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Ventspils tiesai.

Pret pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrotu personu, ar kuru vīrietis sadarbojies noziedzīgā nodarījuma īstenošanas laikā, kriminālprocess izdalīts atsevišķā lietvedībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!