Svētdien, 21.maijā, ap plkst.17 Daugavpils rajona Vecsalienas pagasta Červonkas ciemā kāds 1947.gadā dzimis vīrietis alkohola psihozes laikā ar nazi sadūra Vecsalienas pagasta priekšsēdētāju, 1954.gadā dzimušo Semeonu Pavlovu, informēja pašvaldībā.
Mediķi cietušajam konstatēja penitrējošu durtu brūci sānā. Pašlaik cietušajam sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība, un viņa dzīvībai briesmas nedraudot.

Pavlovs pastāstīja, ka neilgi pirms notikušā ar lūgumu palīdzēt pie viņa vērsušās vairākas Vecsalienas pagasta iedzīvotājas. Viņas pastāstījušas, ka dzērāja un nesavaldīga cilvēka slavu iemantojušais vīrietis atkal esot piedzēries, staigājot pa ciematu ar nazi un baidot iedzīvotājus.

Padomes priekšsēdētājs nekavējoties sēdies mašīnā un uzmeklējis agresīvo vīrieti. Atdot nazi ar labu vīrietis atteicies, un Pavlovam neatlicis nekas cits kā atņemt to ar varu - viņš agresīvo vīrieti notriecis zemē un atņēmis viņam nazi. Diemžēl incidenta laikā nemiera cēlājs paspējis viņam iedurt.

Pašvaldībā pastāstīja, ka šis nav pirmais gadījums, kad vīrietis alkohola psihozes laikā staigājis pa ciematu un draudējis tā iedzīvotājiem. Pagājušajā reizē pagasta iedzīvotājus viņš biedējis ar cirvi. Toreiz izsaukta policija, kas arestējusi kārtības traucētāju un nogādājusi to uz ārstēšanos narkoloģiskajā slimnīcā. Drīz pēc tam vainīgais vīrietis atgriezies savā iepriekšējā dzīves vietā un nekārtības turpinājušās.

Patlaban uzbrucējs ir aizturēts. Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu. Turpinās izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!