Foto: DELFI
Ceturtdien Rīgā kāds vīrietis nolaupījis savas bijušās dzīvesbiedres astoņus mēnešus veco bērnu, piedraudot, ka ar zīdaini notikšot kas slikts, ja sieviete neatgriezīsies pie viņa.

Kā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) preses pārstāve Sigita Pildava, kāds 28 gadus vecs vīrietis negribēdams samierināties ar pārtrauktajām attiecībām mēģināja pierunāt iepriekšējo dzīvesbiedri atgriezties pie viņa. Vīrietis esot bijis uzmācīgs un piedāvājis sievietei satikties un izrunāties. Sieviete, acīmredzot gribēdama pielikt punktu iepriekšējām attiecībām mierīgā veidā, piekritusi sarunai, stāstīja policijas pārstāve.

Tā kā sievietei jaunās attiecībās jau piedzimis bērns, kurš pašlaik ir astoņus mēnešus vecs, viņa paņēmusi viņu līdzi uz tikšanos. Klātienes sarunas laikā vīrietis uzstājis uz iepriekšējās dzīvesbiedres atgriešanos pie viņa, tomēr sieviete to noraidīja. Kļūdams dusmīgs un agresīvs, vīrietis sācis sist sievieti, atņēmis zīdaini, kā arī piedraudējis - ja viņa vakarā neatgriezīsies, notikšot kas slikts.

Kad vīrietis ar zīdaini bija aizbraucis, sieviete nekavējoties ziņoja policijai. RRP Operatīvās vadības biroja darbinieki piesaistīja nepieciešamos resursus un, pārbaudot vīrieša iespējamās atrašanās adreses, vienā no tām sastapa viņu. Vīrietis tika aizturēts, savukārt raudošais bērns - atdots mātei.

Sieviete tika nosūtīta tiesu medicīnas ekspertīzei, lai noskaidrotu gūto miesas bojājumu pakāpi, bet par aizturēto noskaidrots, ka 2001.gadā viņš bija tiesāts par laupīšanu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par personas sagrābšanu, lietojot vardarbību vai draudus, vai aizvešanu ar viltu vai izmantojot personas bezpalīdzības stāvokli, ja tas izdarīts atkārtoti, kā arī par mazgadīgā nolaupīšanu. Krimināllikumā par to paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!