Rīgas Galvenā policijas pārvalde, visticamāk, izbeigs ierosināto kriminālprocesu par gadījumu, kad kāda māte lidostā pameta savu mazgadīgo meitu, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš.
Pagājušā gada 11. decembra vakarā lidostā "Rīga" tika atrasta bez uzraudzības atstāta trīs gadus veca meitenīte, kuras māte bija bez bērna iesēdusies lidmašīnā un aizlidojusi ar avioreisu Rīga-Tampere. Mazā meitenīte tika ievietota Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Nepilngadīgo lietu nodaļā, kas atrodas Rīgā, Gaujas ielā 15. Jau tajā pašā vakarā meitenīte tika nodota vectēvam.

Policijā par notikušo pret meitenes māti - 1969. gadā dzimušu sievieti - tika uzsākts kriminālprocess par atstāšanu bez palīdzības.

Pēc Bērziņa teiktā, pagaidām procesa izmeklēšanas gaitā mātes darbībās nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes, tādēļ, ja neparādīsies jauni apstākļi, lietu izbeigs. Pratināšanas laikā māte skaidrojusi, ka meitenīti lidostā uzticējusi konkrētai personai, kas pagaidām nezināmu iemeslu dēļ pienācīgi nebija mazo bērnu pieskatījusi, tādējādi radies nepatīkamais atgadījums.

11. decembrī lidostas "Rīga" darbinieki pamanījuši, ka terminālī bez uzraudzības atrodas mazs bērns. Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, lidostas darbinieki aizturēja reisa no Rīgas uz Tamperi izlidošanu.

Bērna māte lidostas darbiniekiem skaidroja, ka viņas meitai arī vajadzēja doties uz Tamperi, bet pie robežkontroles atklājies, ka bērnam nav līdzi nepieciešamo dokumentu, tādēļ māte nolēmusi lidot, bet bērnu atstāt lidostas publiskajā zonā, kur meitenītei pakaļ atbrauktu radinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!