Foto: Shutterstock

Aizvadītajā nedēļā Salacgrīvas pagasta Limbažu novada Vitrupē stāvlaukumā pie jūras divi vīrieši no tur novietotas automašīnas nozaga vīriešu somiņu ar dažādām personīgajām mantām, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

29. jūnijā pulksten15.57 Valsts policija saņēma informāciju par zādzību. Neilgi pēc notikušā, pateicoties aculiecinieku sniegtajai informācijai par iespējamajiem zagļiem un automašīnu, ar kuru viņi aizbraukuši no notikuma vietas, Valsts policijas darbinieki uz autoceļa A1 apturēja automašīnu un aizturēja abus tajā esošos 1970. un 1978. gadā dzimušos vīriešus.

Abi aizturētie vīrieši jau iepriekš bija nonākuši Valsts policijas redzeslokā par dažādu mantiska rakstura noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Turklāt viens no šiem vīriešiem atradās Valsts policijas meklēšanā par izvairīšanos no piespriestā brīvības atņemšanas soda izciešanas.

Par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu Krimināllikuma 175.panta trešajā daļā paredzētais sods ir brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskie darbi, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Saistībā ar notikušo turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Valsts policija aicina neatstāt vērtīgas mantas, piemēram, somu, maku, telefonu, datoru un tml., transportlīdzeklī, it īpaši salonā, kur tās ir redzamas apkārtējiem, līdz ar to arī potenciālajiem zagļiem.

Turklāt vēlams automašīnas salonā neatstāt pat maisiņus un iepakojumus ar šķietami nevērtīgām lietām, jo praksē ir bijuši gadījumi, kad automašīnas stikls tiek izsists pat tajā atstāta tukša maisiņa dēļ, lai garnadzis pārliecinātos par tā saturu.

Tāpat Valsts policija ikvienu aicina nebūt vienaldzīgam. Ja cilvēks redz, ka pie kāda transportlīdzekļa stāvlaukumā vai kādā nomaļā vietā rosās personas, kuras acīmredzami nav tā īpašnieki, un šo personu rīcība rada aizdomas par nodomu izdarīt zādzību, nekavējoties jāziņo Valsts policijai pa tālruņa numuru 110.

Ja iespējams, par notikušo jāinformē arī transportlīdzekļa īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!