Naktī uz 5. aprīli Rīgā, kafejnīcā "Ļeņingrad" notikusi ielaušanās, izdauzot ārdurvju stiklu, portāls "Delfi" uzzināja no iestādes vadītāja Herberta Blumberga. Valsts policijā apstiprināja, ka par notikušo uzsākts kriminālprocess.

Otrdienas, 5. aprīļa pirmspusdienā sociālajā vietnē "Facebook" tika publiskots ieraksts par to, ka populārajai kafejnīcai "Ļeņingrad" izdauzīts ārdurvju stikls. Sociālo tīklu lietotāji notikušo saistījuši ar naida vadītu uzbrukumu kafejnīcai pēc tam, kad pie tās ieejas parādījies plakāts "Zelenskijgrad".

Šādu notikušā versiju kategoriski noliedz kafejnīcas vadītājs Herberts Blumbergs. Viņš uzstāja, ka kafejnīcā notikusi ielaušanās un tā nekādā ziņā nav saistāma ar "hatespeech" ("naida runa" no angļu valodas). "Apstiprinām, ka ir bijusi ielaušanās. Policija veic izmeklēšanu. Kopš rīta jau strādā. Tas nav saistīts ar hatespeech," telefonsarunā ar portālu "Delfi" uzsvēra Herberts Blumbergs.

Valsts policijā apstiprināja, ka 5. aprīļa naktī ap pulksten 2 Krišjāņa Valdemāra ielā Rīgā kādā kafejnīcā, izsitot durvju stiklu, notikusi zādzība. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknī par šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot. Likumsargi informēja, ka šobrīd notiek izmeklēšana. Tiek skaidrots, kas tieši nozagts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!