Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles pastāvīgā sesija ceturtdien vienu no pieciem par dubultslepkavību un laupīšanu Zasas pagastā tiesājamajiem notiesājusi ar mūža ieslodzījumu, savukārt pārējiem piespriedusi dažāda ilguma brīvības atņemšanu.
Tiesnesis Vilnis Donāns informēja, ka tiesa atzina 1979.gadā dzimušo Arturu Boganoviču par vainīgu liela apjoma zādzībās un vairāku personu noslepkavošanā vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos un notiesāja viņu ar mūža ieslodzījumu.

Arī nepilngadīgo Radimu Kokinu (1986) tiesa atzina par vainīgu liela apjoma zādzībās un slepkavībā vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos un sodīja viņu ar brīvības atņemšanu uz 15 gadiem, konfiscējot mantu.

Savukārt 1978.gadā dzimušo Anatoliju Sokolovu tiesa atzina par vainīgu zādzībās no dzīvokļa vai citām telpām, kā arī laupīšanā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un sodīja ar brīvības atņemšanu uz astoņem gadiem, konfiscējot mantu.

1979.gadā dzimušo Arti Ābolu tiesa par laupīšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās notiesāja ar sešu gadu cietumsodu, konfiscējot mantu, bet visvieglākais sods piespriests nepilngadīgajam Jevgēnijam Andrejevam (1986), kuram par liela apjoma zādzībām ieslodzījumā būs jāpavada trīs gadi. Arī viņam konfiscēta manta.

Jau ziņots, ka martā galīgās apsūdzības šajā lietā uzrādīja visiem pieciem apcietinātajiem jauniešiem: nepilngadīgajam Kokinam par divu personu tīšu noslepkavošanu vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos, kā arī par laupīšanu grupā un līdzdalību 13 zādzību epizodēs, Boganovičam - par divu personu slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos un līdzdalību 13 zādzību epizodēs, Ābolam - par laupīšanu personu grupā, iekļūstot telpā. Nepilngadīgajam Andrejevam galīgo apsūdzību izvirzīja februāra beigās par līdzdalību 11 zādzību epizodēs, bet Sokolovam - par laupīšanu personu grupā.

Tāpat vēstīts, ka par apsūdzētajiem jauniešiem prokuratūra izskata divas lietas, kas savstarpēji pārklājas. Viena no tām - saistībā ar desmit zādzībām no Jēkabpils veikaliem, savukārt otra - par laupīšanu un slepkavību Zasā un citām zādzībām. Jauniešu grupa darbojusies dažādos sastāvos, bet noziegumos bijuši iesaistīti visi pieci.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka 21.novembrī Jēkabpils rajona Zasā, veikalā "Līdums", ap plkst.23 laupīšanas laikā noziedznieki savainojuši veikala īpašnieci Dainu K. (1961), kura no gūtajām traumām notikuma vietā mira, savukārt veikala pārdevēja Velga E. (1953) mirusi slimnīcā.

Jaunieši uz Zasu braukuši, lai aplaupītu veikalu "Līdums". Automašīnu, kuru vadīja Anatolijs S., viņi atstāja netālu no pagasta centra, un šoferis palika gaidot, kamēr pārējie trīs devās uz veikalu. Pirms ielaušanās Artis A. nostājās sardzē, bet Radims K. un Arturs B. gāja veikalā. Durvis atvērusi veikala īpašniece, un laupītāji ar sitienu centušies viņu apdullināt.

Veikala darbiniece Velga E., dzirdot kņadu, steigusies palīgā, paķerot cirvi, kas domāts malkas ciršanai. Taču laupītāji ieroci atņēma un nāvīgi ievainoja abas sievietes. No veikala nolaupīts degvīns, brendijs, vīns un cigaretes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!