Pērn Ziepniekkalnā noslepkavotās sievietes māte un nogalināto bērnu vecmamma trešdien tiesā žurnālistiem teica, ka nešaubās par znota vainu. Savukārt apsūdzētā tēvs pārliecināts – dēls nav vainīgs.
Valentīna Andrejčinka, kuras meitu un divus mazbērnus pērn Ziepniekkalnā, iespējams, nogalināja viņas znots Andrejs Kļimovs, trešdien tiesā žurnālistiem sacīja, ka nešaubās par viņa vainu. "Iepazīstoties ar lietas materiāliem man neradās nekādu šaubu, ka viņš ir slepkava," sacīja sieviete. Viņa, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, nevarēja atbildēt, kāpēc znots to izdarījis, taču pārliecināta, ka "viņš ir noziedznieks."

Tiesā, pirmo reizi pēc notikušā satiekot savu znotu, sieviete viņam rādīja nogalināto fotogrāfijas, sakot: "viņi tevi piespiedīs pateikt patiesību."

Savukārt apsūdzētā tēvs, Vladimirs Kļimovs pārliecināts, ka dēls nav slepkava. "Es pēc notikušā runāju ar dēlu un viņš man teica, lai šinī lietā nejaucos," žurnālistiem stāstīja apsūdzētā tēvs un nogalināto bērnu vectēvs. Viņš pārliecināts, ka dēls nav pastrādājis nežēlīgo slepkavību, bet tajā vainojas kādas citas personas. Līdzīgās domās bija arī apsūdzētā kaimiņi, kuri rokudzelžos saslēgto vīrieti sauca par gādīgu ģimenes cilvēku, kurš rūpējies par bērniem un sievu.

Vīrietim apsūdzības uzrādītas par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas un par piesavināšanos lielos apmēros. Prokuratūra uzskata, ka viņš piesavinājies naudu no uzņēmumiem, kuros strādājis.

Iepriekš izskanējusi informācija, ka trīskāršā slepkavība saistīta ar naudas piesavināšanos. Kļimova sieva dienu pirms slepkavības uzzinājusi, ka vīrs, kurš strādāja kādā firmā par inkasatoru, veic noziedzīgas darbības un gūst nelegālus ienākumus. Apsūdzētā tēvs gan uzskata, "ja viņš būtu gribējis ņemt naudu, tad būtu to paņēmis un aizmucis uz ārzemēm nevis slepkavojis ģimeni."

Trešdien Rīgas apgabaltiesas tiesnese Irēna Logina atlika lietas izskatīšanu līdz nākamā gada 3.janvārim. Lietas atlikšanu lūdza cietušās, nogalinātās sievietes mātes advokāts, norādot, ka nav paspējis iepazīties ar lietas materiāliem.

Portāls "Delfi" iepriekš rakstīja, ka pērn, 31.augustā kāds vīrietis Ziepniekkalnā nožņaudza savu sievu un divus mazgadīgus dēlus. Pēc pastrādātā nozieguma vīrietis pats pieteicies policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!