Foto: LETA

Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanā Valsts policija par aizdomās turēto atzinusi vēl vienu personu, kā arī lēmusi vēl vienam uzņēmumam piemērot piespiedu ietekmēšanas līdzekli.

Personai trešdien kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts.

Kā portālam "Delfi" apstiprināja arhitektu firmā "Kubs", aizdomās turētā statuss piemērots arhitektam Andrim Kalinkam. 

Uzņēmumā apstirpināja, ka viņam noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. 

Kalinka izmeklēšanā ar Valsts policiju sadarbojoties.

Birojā portālam "Delfi" nevarēja apstiprināt informāciju, ka SIA "Arhitektu birojs KUBS" ir piemērots kāds piespiedu ietekmēšanas līdzeklis.

Arhitektu biroja pārstāvis zvērināts advokāts Jānis Junkers portālam "Delfi" apstirpināja, ka Valsts policija uzņēmumam "Kubs" kā piespiedu ietekmēšanas līdzekli lēmusi piemērot mantas arestu.

"Jā, pret uzņēmumu ir mantas aresta lēmums," sacīja Junkers, taču plašākus komentārus patlaban sniegt atteicās.

Kopumā patlaban kriminālprocesā trīs fiziskās personas atzītas par aizdomās turētajiem un pret divām juridiskajām personām nolemts uzsākt piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanas procesu.

Kā ziņots, Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas lietā policija piemērojusi aizdomās turamā statusu sagruvušās ēkas būvinženierim Ivaram Sergetam, būvinženierim Andrim Gulbim un vēl kādai juridiskai personai.

Sergetam un Gulbim tiesa minētajā lietā kā drošības līdzekli noteikusi apcietinājumu.

Jau ziņots, ka 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Valsts policija uzreiz pēc traģēdijas sāka kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!