Foto: DELFI
Pirmdien, 1.decembrī, Zvērinātu tiesu izpildītāju disciplinārlietu komisijas sēdē nolemts zvērinātai tiesu izpildītājai piemērot maksimālo naudas sodu 1430 eiro, portālu "Delfi" informēja Tieslietu ministrijā.

Disciplinārlieta iepriekš tika ierosināta par pieļautiem pārkāpumiem depozītu summu uzskaitē un kontrolē, vairākiem pārkāpumiem nolēmumu izpildē un rīcību ar trešo personu naudas līdzekļiem. Tāpat zvērinātā tiesu izpildītāja pieļāvusi pārkāpumus saistībā ar ienākošo un izejošo naudas līdzekļu pareizu uzskaiti un virzību, lietvedības organizēšanu, kā arī par pārbaudes veicēju nenodrošināšanu ar iespēju iepazīties ar izpildu lietvedībā esošajām lietām un informācijas nesniegšanu pieprasītajā apjomā.

Sniedzot paskaidrojumus komisijai, tiesu izpildītāja minējusi, ka lielākā daļa seku ir novērstas, kā arī apņēmusies turpmāk sakārtot depozītu summu uzskaiti un nepieļaut pārkāpumu atkārtošanos.

Izvērtējot pārkāpumus un uzklausot sniegtos paskaidrojumus, komisija nolēma zvērinātai tiesu izpildītājai kā disciplinārsodu piemērot naudas sodu maksimālā apmērā jeb 1430 eiro.

Disciplinārlieta pret zvērinātu tiesu izpildītāju tika ierosināta ar tā brīža tieslietu ministra Gaida Bērziņa (VL-TB/LNNK) 10.oktobra rīkojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!