Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Plašas diskusijas raisījis publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums, kurā par nelikumīgu Latvijā izveidotā zīmola "Coo Culte" kleitu iznomāšanu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa kādai sievietei piespriedusi 300 eiro naudas sodu. Vai ir kāds regulējums, kas aizliedz iznomāt un tālāk pārdot iegādātas zīmolu preces un kā šo gadījumu vērtē tiesību eksperti, skaidro portāls "Delfi".

Anonimizētajā tiesas spriedumā skaidrots, ka pārbaude pie sievietes, kura reģistrējusies kā pašnodarbinātā persona, notikusi šī gada maijā. Pārbaudē konstatēts, ka kleitas ar preču zīmi "Coo Culte" tiek iznomātas par naudu, nesaņemot autortiesību īpašnieka atļauju.

Tiesas sēdē sieviete savu vainu pārkāpuma izdarīšanā neatzina. Viņa skaidroja, ka ir invalīde, gribējusi nopelnīt, uzsākt privāto biznesu, tāpēc sākusi iznomāt meitu kleitas, kā arī iegādājusies kleitas no kaimiņiem un paziņām. Sieviete darbojusies kā pašnodarbinātā persona. Viņa gan nenoliedza, ka ir zinājusi par "Coo Culte" preču zīmi.

Spriedumā norādīts, ka sievietei konfiscētas 16 kleitas, divas apakškleitas un viena josta, kā arī piespriests naudas sods. Pārsūdzības termiņš jau ir nokavēts.

Kā portāls "Delfi" noskaidroja Patentu valdē – preču zīmju aizsardzības jomā nepastāv īpašs regulējums attiecībā uz preču iznomāšanu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!