Ja Saeimas vēlēšanas notiktu novembrī, parlamentā iekļūtu tikai trīs partijas - premjera pārstāvētais "Jaunais laiks" (JL), kā arī divas opozīcijas partijas - kreiso spēku apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) un Tautas partija (TP).
"Latvijas faktu" novembra vidū veiktā aptauja liecina, ka JL mēneša laikā reitings strauji palielinājies un ir 31,8% (oktobrī 25%). Reitings palielinājies arī PCTVL - 8,6% (oktobrī 5,1%) un trešajai populārākajai partijai novembrī TP, kuras reitings ir 7,4% (oktobrī 6,8%).

Pavisam nedaudz līdz 5% barjeras sasniegšanai novembrī pietrūkst Zaļo un zemnieku savienībai - partijas popularitāte mēneša laikā samazinājusies par 1,1% un ir 4,8%.

Piektā populārākā partija novembrī ir apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK ar 4,4% (3% oktobrī), sestā - Latvijas Pirmā partija ar 4,1% (oktobrī - 2,4%), bet septītā - Tautas saskaņas partija ar 4,1% (4,4% oktobrī).

Vairāku Saeimas opozīcijas deputātu šogad izveidotā partija BITE guvusi 0,1% vēlētāju atbalstu.

No Saeimā nepārstāvētajām partijām populārākā ir Rīgas domē valdošā Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija - 2,7%, tai seko galvaspilsētas domē pārstāvētās "Latvijas ceļš" ar 1,6% un Sociāldemokrātiskā labklājības partija ar 1,1%.

Pārējo partiju atbalstītāju skaits nepārsniedz vienu procentu no aptaujāto skaita, savukārt 1,8% balsotu par vēl neizveidotu partiju.

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu novembrī, tajās nepiedalītos 6,9% balsstiesīgo iedzīvotāju (oktobrī 10,3%), bet 17,6% cilvēku nezinātu, par ko balsot. Oktobrī neizlēmušo īpatsvars bija krietni lielāks - 27,8%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!