Foto: LETA
Līdz otrdienas vakara pulksten 23.30 Valsts policija saistībā ar 9. maiju bija aizturējusi 26 personas, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Kopumā sākti 38 administratīvā pārkāpuma procesi un četri kriminālprocesi.

Vakarā aizturētas vairākas personas, kas šāvušas salūtu.

Visvairāk administratīvā pārkāpuma procesu sākti Rīgas reģionā – kopumā 22. Rīgas reģionā arī administratīvā kārtā aizturēta 21 persona.

Latgales reģionā sākti astoņi administratīvā pārkāpuma procesi, un administratīvā kārtā kopumā aizturētas četras personas.

Savukārt Vidzemes reģionā sākti četri adminstratīvā pārkāpuma procesi, bet Zemgales un Kurzemes reģionā – katrā pa diviem procesiem.

Vēl vairākos gadījumos saņemta informācija un fiksēti arī vairāki citi iespējami pārkāpumi, kuros šobrīd notiek materiālu izvērtēšana.

Tāpat arī šovakar identificētas un arī aizturētas vairākas personas, kuras tiks sauktas pie atbildības saistībā ar pirotehnisko līdzekļu lietošanas pārkāpšanu.

Vienā gadījumā Daugavpilī persona aizdedza salūtu un steidzīgi devās uz taksometru, lai pamestu notikuma vietu. Salūtu Valsts policija fiksēja ar dronu, vienlaikus papildu informāciju par šo notikumu policijas darbinieks ieguva no Daugavpils pašvaldības video novērošanas sistēmas, un sniedza precizējošu informāciju, ļaujot pārkāpēju operatīvi aizturēt.

Policijā atgādina, ka no 9. maija līdz 10. maija pulksten 7 no rīta aizliegta pirotehnisko izstrādājumu izmantošana.

Valsts policijai identificējot pārkāpumus, par to paredzēts sods fiziskām personām līdz 350 eiro, juridiskām – 1400 eiro.

Visbiežāk otrdien konstatēti pārkāpumi, kas saistīti ar ziedu, tostarp ar aizliegtās simbolikas nolikšanu vietās, kur iepriekš atradās demontētie padomju pieminekļi, tāpat arī konstatēti gadījumi, kad personas citās publiskās vietās izmantojušas militārās agresijas simbolus, piemēram, Georga lentas.

Vēl administratīvā pārkāpuma procesi sākti arī par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām, atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā un par citiem pārkāpumiem.

Tāpat otrdien Valsts policija sākusi četrus kriminālprocesus – divus Rīgā, divus Daugavpilī, par kuriem jau iepriekš sniegta informācija.

Policijā atgādina, ka vienā kriminālprocesā, kas sākts par Krievijas īstenotā kara attaisnošanu, aizturētas divas personas.

Visos kriminālprocesos turpinās izmeklēšana.

Iedzīvotāji, kuru rīcībā ir informācija par notiekošām provokatīvām vai prettiesiskām darbībām, likumpārkāpumiem aicināti ziņot, zvanot Valsts policijai pa tālruni 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!