Foto: LETA
Ceturtdien notiekošajās Saeimas ārpolitikas debatēs "Vienotības" deputāte Solvita Āboltiņa, paužot frakcijas pozīciju, asi kritizēja Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Ivetu Griguli (ZZS), norādot, ka viņa savu balsojumu Krievijas propagandas jautājumā, visticamāk, izdarījusi muļķības vai neiedziļināšanās dēļ.

Uzrunas laikā Āboltiņa izteica asu kritiku medijiem, kas, dzenoties pēc biznesa mērķiem, aizmirstot valstiskus principus. Viņa gan norādīja, ka, viņasprāt, reizēm var lepoties ar žurnālistu darbu, piemēram, kad mediji izgaismojuši Grigules balsojumu EP.

"Žurnālisti profesionāli, pildot savu sargsuņu lomu, par spīti politiķu klusēšanai un izvairībai, tomēr atrada veidu sabiedrības informēšanai par to, kā tautas vēlēta Eiropas Parlamenta deputāte, pieļauju, ka muļķības un neiedziļināšanas dēļ, ne tikai nobalso pret Eiropas Parlamenta pieņemto rezolūciju par cīņu ar Krievijas un teroristisko organizāciju propagandu, bet arī bez sirdsapziņas pārmetumiem audzina premjeru, ka demonstrēt valstisku nostāju – nu vajadzētu trīs reiz padomāt, vai to tiešām darīt," sacīja deputāte, uzrunā pārstāvot frakcijas viedokli.

Ziņots, ka EP deputāte Grigule kopā ar politiķiem Andreju Mamikinu (S) un Tatjanu Ždanoku nobalsojusi pret EP pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu.

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) minējis, ka Griguli varētu izslēgt no partijas, taču vēlāk noskaidrojās, ka tam nav atbalsta.

Ziņojumā norādīts, ka naidīgā propaganda pret ES un tās dalībvalstīm cenšas sagrozīt patiesību, sēt šaubas, šķelt dalībvalstis, panākt stratēģisku plaisu starp ES un tās partneriem Ziemeļamerikā, paralizēt lēmumu pieņemšanas procesu, diskreditēt ES iestādes un raisīt bailes un nedrošību ES iedzīvotāju vidū.

ZZS vadītājs Augusts Brigmanis iepriekš pastarpināti skaidrojis Grigules motīvus. Grigule, kā pārstāstīja Brigmanis, būtu balsojusi par rezolūcijas pieņemšanu, ja būtu bijusi atsevišķi par Krieviju, bet viņai esot bijušas iebildes pret to, ka jautājums bija "savilkts kopā" ar "Daesh" propagandu.

Ar pilnu EP atbalstīto rezolūciju iespējams iepazīties šeit.

Tāpat vēstīts, ka, neskatoties uz to, ka pēc tikšanās ar Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valdi deputāte solīja sabiedrībai skaidrot savu izvēli balsot pret rezolūciju, kurā paredzēta cīņa ar Krievijas propagandu, Strasbūrā sarunā ar portālu "Delfi" viņa to atteicās darīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!