Foto: Saeimas administrācija

Pēc Valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas pieļautās iespējas nākotnē iesaistīties politikā, Saeimas priekšsēdētāja un premjera pārstāvētās partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa pārmet viņai amata izmantošanu politiskajiem paziņojumiem un aicina nevis tikai kritizēt, bet arī nākt klajā ar priekšlikumiem valdības darbam. Tāpat Ābotliņa norāda uz Sudrabas "tuvām attiecībām" ar opozīcijā esošā "Saskaņas Centra" atbalstītājiem.

Intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Āboltiņa atzina, ka Sudraba aizvien biežāk nāk klajā ar politiskajiem paziņojumiem, un aicināja kontrolieri izšķirties - ja viņa vēlas nākt politikā, "nevajag izmantot savu augstu amatu", bet jānāk un jāsāk strādāt.

Āboltiņa arī norādīja, ka svarīgi ir ne tikai kritizēt, bet arī sniegt konstruktīvus piedāvājumus, taču līdz šim esot bijusi "tikai kritika un nav bijis neviens reāls darbs".

Tai pat laikā Āboltiņa atzina, ka "Sudraba ir spēcīgs spēlētājs", kuru savās rindās būtu gatavas uzņemt daudzas partijas. Ja Sudraba nolems pēc pilnvaru termiņa beigām šī gada nogalē iesaistīties politikā, Āboltiņa pieļauj iespēju izvērtēt kontrolieres aicināšanu "Vienotībā", taču norādīja, ka "Sudrabai ir tuvas attiecības" ar SC atbalstītājiem – "politiķiem un politiķiem tuvu stāvošajiem cilvēkiem, kas SC atbalsta finansiāli".

Jau ziņots, ka Sudraba gada beigās sāks nopietni domāt par savu turpmāko darbību un neizslēdz iespēju arī iesaistīties politikā, jo vēlas "uz pozitīvo pusi izmainīt apkārtējo vidi un valsti, kurā dzīvojam".

Sudraba arī veltīja kritiku  šā gada valsts budžeta grozījumiem, kuros lielākā daļa ir līdzekļu novirzīšana parādu segšanai, kas neliecinot par labu budžeta plānošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!