"Ir pienācis marts un ir pilnmēness, " tā Tautas partijas (TP) asos iebildumus par koalīcijas lēmumu atlikt jautājumu par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) turpmāku virzību žurnālistiem pēc koalīcijas sanāksmes komentēja partijas "Jaunais laiks" (JL) priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa atgādināja, ka TP attiecībā uz martu bijuši plāni, taču atteicās sīkāk paskaidrot savu viedokli.

JL priekšsēdētāja uzsvēra, ka pirmdien šis jautājums atlikts, jo esot jāsagaida premjers Valdis Dombrovskis (JL) no Vankūveras, lai kopīgi izvērtētu, kādu iespaidu PVN samazināšana tūrismam varētu atstāt uz vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem. Tāpat, pēc Āboltiņas teiktā, nepieciešams vērtēt ne vien viena populistiski iesniegta priekšlikuma virzību, bet arī kopējos plānus attiecībā uz "nodokļu sistēmas attīstību". Tāpat šajā jautājumā nepieciešams arī Ekonomikas ministrijas atzinums.

Āboltiņa pauda cerību, ka TP rīkosies saprātīgi un kopīgi ar opozīciju nevirzīs likumprojektu turpmākai skatīšanai pirms nav saņemts koalīcijas partneru atbalsts. Ja tā tomēr notiks, tad JL vērtēšot "mēnesfāžu dīvaino ietekmi uz TP". "Vērtēsim viņu rīcību," sacīja Āboltiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!