Foto: LETA

Prezidentam Andrim Bērziņam vajadzētu precīzāk skaidrot, ko viņš vēlas reformēt Latvijas valsts pārvaldes modelī, intervijā LTV raidījumam "Labrīt, Latvija!" sacīja
Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Āboltiņa intervijā atzina, ka divas reizes izlasījusi prezidenta vēstuli, kurā viņš aicinājis Saeimā pārstāvētās partijas nekavējoties ķerties pie valsts pārvaldības modeļa maiņas, taču nav sapratusi, ko tieši Bērziņš vēlas. Viņa sacīja, ka ar vēstulē pausto var saprast daudz ko, vai prezidents ar reformām domājis mazas un kompaktas valsts pārvaldes izveidi, vai arī funkciju paplašināšanu premjeram.

Amatpersona aicināja arī neaizrauties ar ideju par deputātu skaita samazināšanu, uzskatot, ka šādas diskusijas šobrīd nav aktuālas.

Saeimas spīkere intervijā atzina, ka vēlas precīzāku skaidrojumi.

Āboltiņa, jautāta novērtēt pirmās nostrādātās 100 dienas, uzsvēra, ka daudzas lietas ir izdevies īstenot. Kā piemērus viņa minēja budžeta pieņemšanu, "nulles" deklarācijas ieviešanu un citas lietas. Saeimas spīkere uzsvēra, ka Saeima ir kļuvusi daudz atvērtāka, tajā tiek uzklausīti visi, kam ir sasāpējušas problēmas.

Jau vēstīts, ka Bērziņš rosinājis veidot jaunu valsts pārvaldības modeli, kurā būtu palielināta valdības un pašvaldību rīcībspēja. Bērziņš arī paudis, ka Saeimas deputātu skaits Latvijā varētu būt atkarīgs no iedzīvotāju skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!