Aglonā Svētās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku krusta ceļā un pusnakts Svētajā misē naktī uz ceturtdienu piedalījās aptuveni 150 000 cilvēku, pavēstīja Aglonas bazilikas informācijas centra darbiniece Silvija Mazulāne.
Viņa pastāstīja, ka Preiļu rajona ceļu policijas sniegtā informācija liecina - aizvadītās nakts pasākumos Aglonā piedalījās 150 000 cilvēku un bijis aptuveni 45 līdz 50 tūkstoši automašīnu.

Preiļu policijas pārvaldes priekšnieka palīdze darbā ar masu saziņas līdzekļiem Ināra Mazuļčika pastāstīja, ka nopietnu avāriju vai starpgadījumu nav bijis. Atsevišķos gadījumos šoferi nav vēlējušies pakļauties ceļu policista prasībām un novietot automašīnu norādītajā vietā. Arī gara automašīnu rinda ārpus Aglonas ciemata pagaidām nav izveidojusies. Mazuļčika pieļāva, ka uz piektdienas galvenajiem Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku pasākumiem cilvēku un transporta pieplūdums varētu palielināties.

ka Aglonā dievkalpojumi par godu Svētās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem sākās 11.augustā, 14.augusta vakarā notika tradicionālais krusta gājiens un ceturtdien būs galvenais svētku dievkalpojums.

Aglonas bazilika ir starptautiski atzīta svētvieta. Katru gadu uz svētkiem Aglonā 15.augustā ierodas vismaz 100 000 cilvēku, to vidū vairāki tūkstoši svētceļnieku, kas ceļu uz Aglonas baziliku mēro kājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!