Neatkarīgā policistu arodbiedrība (NPA) aicina visus Iekšlietu sistēmā strādājošos darbiniekus, kā arī visus Latvijas iedzīvotājus 16.martā no pulksten 12:00 līdz 12:10 uz Vienotības akciju, ieturot 10.minūšu pauzi darba vietā, kā arī likuma ietvaros samazināt jebkādu autotransporta kustību vai citu ar iekšējiem kārtības noteikumiem atļautu darbību, izņemot jomas, kuras garantē cilvēku drošību un veselību.
Vienotības akcijas laikā atcerēties 1989.gada 23.augusta vērienīgo akciju "Baltijas ceļš", atcerēties tos darbus un nedarbus, ko veica līdzšinējās valdības, izrīkojoties ar budžeta līdzekļiem, kā rezultātā Latvija spiesta nonākt lielos parādos, teikts NPA paziņojumā.

NPA ierosina Vienotības akcijā iesaistīties visām Latvijas arodbiedrībām, sabiedriskām organizācijām, apvienībām, inteliģences pārstāvjiem, televīzijai, radio, presei, visiem masu saziņas līdzekļiem, visiem, kam rūp Latvijas nākotne.

NPA aicina Latvijas Republikas Saeimu un tās deputātus izskatīt jautājumu par 16.marta pasludināšanu par Vienotības akcijas dienu un vērsties pie Igaunijas un Lietuvas parlamentiem, prezidentiem ar ierosinājumu šajās valstīs noteikt 16.martu par Vienotības akcijas dienu.

NPA ierosina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam Vienotības akcijas dienā plkst.12 visā Latvijas teritorijā uz 5-10 minūtēm iedarbināt sirēnas, lai informētu visu Latvijas tautu par Vienotības akcijas norisi un vienlaikus pārbaudīt sirēnas darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!