Foto: Edijs Pālens
Partijas LPP/LC jaunatnes organizācijas biedrības "Pirmie" 40 jaunieši piektdien tomēr uzstādījuši četras teltis pie Ministru kabineta un aicina arī citas jauniešu organizācijas pievienoties, portālu "Delfi" informēja biedrības ģenerālsekretārs Rinalds Buškovs.

Ņemot vērā to, ka "Pirmajiem" ir 11 reģionālas nodaļas, tad daudzi jaunieši ir gatavi pievienoties protesta akcijai no dažādiem Latvijas nostūriem.

"Mēs aicinām pievienoties Brīvības ielas komūnai visas Latvijas jaunatnes organizācijas neatkarīgi no to politiskā statusa. Mēs aicinām tieši jauniešus, lai viņi parāda, ka mums ir savs viedoklis un mēs nevaram klusēt, kad "vecie" ņem kredītus, kurus mums un mūsu ģimenēm būs jāatdod tuvākajos 30 gados. Šajās dienās mums visiem ir jābūt vienotiem kā nekad, jo tikai kopīgiem spēkiem mēs varam likt aizdomāties pašreizējai politiskajai elitei par to, ka viņiem jāpārstāv Latvijas tauta, nevis Starptautiskā Valūtas Fonda intereses," aicina biedrības "Pirmie" valdes priekšsēdētājs Pēteris Dimants.

Atgādinām, ka sākotnēji "Pirmie" dalībniekiem neizdevās uzbūvēt teltis, jo to nepieļāva pie Ministru kabineta ēkas protestējošie cilvēki.

Biedrības "Pirmie" pārstāvji bija atveduši teltis un mucu ar zariem, kas bija novietota Brīvības bulvārī Kristus piedzimšanas pareizticīgo katedrāles pusē, mikroautobusu pieturā.

Jauniešu atvestās un bez uzraudzības atstātās mantas savāca policisti, kuri tās aizveda prom, neraugoties uz dažu protestētāju iebildumiem.

Jaunieši protestēs pret to, ka pašreizējais valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (JL) "pazemīgi lokās starptautisko aizdevēju priekšā". Premjeram esot vai nu jāmainās un jāsāk aizstāvēt iedzīvotāji, vai arī jāatkāpjas ar visu valdību, uzskata "Pirmie".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!