Vēl nedēļu - līdz 15.decembrim - katrs interesents, balsojot EKL mājas lapā Interneta tīklā vai sūtot vēstules Eiropas kustībai Latvijā (EKL), var izvirzīt savu kandidātu nominācijai "Eiropas cilvēks Latvijā '99".

No 12.oktobra, kopš var izvirzīt kandidātus un balsot par viņiem, šo iespēju izmantojuši vairāki desmiti cilvēku, otrdien preses konferencē informēja EKL prezidents Ainārs Dimants.

Viņš atgādināja, ka balsot var EKL mājas lapā vai arī sūtot vēstules uz EKL biroju Rīgā, Pils ielā 4.

Eiropas cilvēka Latvijā nosaukumam jau izvirzītas dažādas kandidatūras, taču šobrīd līdera pozīcijās izvirzījušies ilggadējais ārlietu ministrs Valdis Birkavs un Latvijas Televīzijas korespondents Briselē Oskars Kastēns.

Balsotāji minējuši arī Valsts prezidenti Vairu Vīķi - Freibergu, premjeru Andri Šķēli, bijušo premjeru Vili Krištopanu, profesoru Jāni Krastiņu, komponistu Pēteri Vasku un citas sabiedrībā pazīstamas personas.

Kāds balsotājs pat izvirzījis Krievijas prezidentu Borisu Jeļcinu un Krievijas domi, savā pamatojumā norādot, ka ar savu nenoteiktību un nespēju rīkoties viņi rāda Latvijai vislabāko piemēru, kāpēc jāiekļaujas Eiropas Savienībā (ES).

Dimants atzina, ka EKL valdei, 15.decembrī lemjot par šā gada Eiropas cilvēku Latvijā, būs jāvienojas par galveno vadlīniju.

Viena no iespējām - šo nomināciju iegūs politiķis, jo šis gads Latvijas attiecībās ar ES ir zīmīgs tieši politiskajā aspektā.

Otra iespēja - par Eiropas cilvēku kļūs persona, kura ar savu intelektuālo ieguldījumu reāli virzījusi Latviju uz ES.

Tomēr jebkurā gadījumā par Eiropas cilvēku Latvijā kļūs persona, kura Latvijas virzībai uz ES darījusi vairāk nekā to prasa tās amats.

Kurš no izvirzītajiem kandidātiem kļuvis par Eiropas cilvēku Latvijā, būs zināms 16.decembrī, kad svinīgā pasākumā muzikālajā centrā "Vernisāža" nominēs šī titula ieguvēju.

"Vernisāžas" prezidents Jānis Peters žurnālistus informēja, ka svinīgā pasākuma ietvaros līdz ar oficiālajām runām un Eiropas cilvēka sveikšanu klātesošos priecēs ansambļa "Crazy Strings" koncerts.

Peters arī atgādināja, ka "Vernisāža" sniegusi gan savu intelektuālo ieguldījumu pasākuma organizēšanā, gan arī atvēlējusi savas telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!