Foto: LETA

Vairāki Saeimas deputāti aicina parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju līdz 15. maijam izveidot Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisiju, lai turpinātu 12. Saeimā iesāktos darbus pie demogrāfijas politikas jautājumiem, portālu "Delfi" informēja deputāte Jūlija Stepaņenko.

Aicinājumu bez Stepaņenko izteikuši arī Dana Reizniece-Ozola (ZZS), Karina Sprūde ("KPV LV"), Didzis Šmits ("KPV LV"), Linda Liepiņa ("KPV LV"), Māris Kučinskis (ZZS) un Anda Čakša (ZZS).

Sepaņenko atgādina, ka kopš darbu ir uzsākusi 13. Saeima, ir pagājis vairāk nekā pusgads, taču Demogrāfijas lietu apakškomisija vēl joprojām nav izveidota.

Deputāte norāda, ka šāda parlamentārās uzmanības samazināšanās demogrāfijas jautājumiem var negatīvi ietekmēt kopējo ģimenes atbalsta politikas virzienu.

Iepriekš, kad parlamentā darbojās Demogrāfijas lietu apakškomisija, Saeimas deputātiem sadarbībā ar dažādām institūcijām ir izdevies veiksmīgi izstrādāt un īstenot virkni iniciatīvu bērnu veselības jautājumu, bērnu tiesību aizsardzības jomā, jauno vecāku un daudzbērnu ģimeņu atbalstam, kā arī ir veiktas ievērojamas reformas ģimenes atbalsta politikā, norāda deputāte.

12. Saeimā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Demogrāfijas lietu apakškomisiju vadīja deputāts Imants Parādnieks (NA), kurš tagad ir premjera Krišjāņa Kariņa (JV) padomnieks demogrāfijas politikas jautājumos. Viņš startēja arī 13. Saeimas vēlēšanās, taču netika ievēlēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!