Saistībā ar nepieciešamību Rīgā izveidot velostāvvietas, Rīgas dome aicina iedzīvotājus izteikt priekšlikumus par vietām, kur, viņuprāt, būtu nepieciešams pilsētas vēsturiskajā centrā ierīkot velonovietnes, informē pašvaldībā.
Rīdzinieki savus priekšlikumus aicināti izteikt, zvanot uz Rīgas domes informatīvo bezmaksas tālruni 80000800, vai sūtot uz adresi Kungu 7/9, Rīga LV-1539, vai pa e-pastu: apc@riga.lv, laika posmā no 11. līdz 17. februārim.

Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājs Ģirts Auškāps (TB/LNNK) arī lūdzis pašvaldības aģentūru "Rīgas dārzi un parki" informēt par iespējām ierīkot velonovietnes pilsētas dārzos un parkos jau līdz ar siltā laika iestāšanos.

Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteja jau pagājušā gada maijā atbalstīja Rīgas pašvaldības riteņbraukšanas attīstības vadlīnijas, kur, cita starpā, norādīts, ka jāveido speciālas apsargājamas velostāvvietas pilsētas centrālajā daļā un laikus jāplāno to izvietošana.

Vairāk nekā puse rīdzinieku uzskata, ka pilsētā nepietiek velosipēda novietņu - metāla konstrukciju, pie kurām var atsliet un pieslēgt velosipēdus, liecina savulaik pēc Rīgas domes pasūtījuma veiktā pilsētas iedzīvotāju aptauja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!