Lai arī nav skaidrības par turpmāko pensiju piegādes sistēmu, Latvijas Pasts izplatījis paziņojumu, kurā aicina pensionārus savlaicīgi atvērt pensiju kontus Latvijas Pasta norēķinu sistēmā (PNS).

Latvijas Pastā informē, ka neatkarīgi no tā, vai pensionāri turpmāk vēlēsies saņemt savu pensiju kontā, vai arī kā skaidru naudu ar piegādi mājās, pensiju konts būs ērts pensijas saņemšanas veids, kā arī šo kontu varēs izmantot dažādu bezskaidras naudas norēķinu veikšanai, piemēram, rēķinu apmaksai. Pensiju kontu bez maksas var atvērt gan jebkurā pasta nodaļā visā Latvijā, gan pie sava pastnieka.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Raitis Avots uzsver: „Lai arī nav pieņemti galīgie lēmumi par to, kāda veidā tiks finansēta pensiju piegāde iedzīvotājiem mājās no šā gada augusta, Latvijas Pasts vēlas uzsvērt, ka pastnieki arī turpmāk ir gatavi nodrošināt pensiju piegādi mājās. Tomēr, rūpējoties par mūsu klientu ērtību, mēs aicinām pensionārus savlaicīgi atvērt pensiju kontu. Tādējādi iedzīvotāji iegūs izvēles iespējas, kur, sākot no šā gada augusta, saņemt savu pensiju – pasta nodaļā vai tomēr mājās, līdz ar to iegūstot garantiju, ka pensiju piegāde netiks kavēta.”

Lai Latvijas Pastā atvērtu pensiju kontu, klientam ir jādodas uz tuvāko pasta nodaļu, līdzi ņemot pasi, vai arī jājautā konta atvēršanas veidlapa savam pastniekam, kas palīdzēs to aizpildīt un nogādās pasta nodaļā. Pensionāriem būs jāaizpilda veidlapa par konta atvēršanu. Klientu ērtībai būs iespējams vienlaikus aizpildīt arī iesniegumu VSAA par pensijas ieskaitīšanu konkrētajā pensiju kontā.

Salīdzinot ar banku kontu apkalpošanu, pensiju konts ir lētākais pensijas saņemšanas veids, turklāt ar visplašāko pasta nodaļu skaitu visā Latvijā – 698 nodaļās. Komisijas maksa par skaidras naudas izņemšanu no konta ir 20 santīmi.

Pensiju konts darbosies datorizētā pasta norēķinu sistēma, kas sniedz iespēju klientiem atvērt norēķinu kontu un ērti veikt gan skaidras naudas izņemšanu (piemēram, pensiju izņemšanu), gan bezskaidros norēķinus ar citiem PNS kontiem vai kredītiestādēm, vai pakalpojumu sniedzējiem, piemēram, samaksāt par komunālajiem pakalpojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!