Gatavojoties šā gada 20.septembra tautas nobalsošanai par Latvijas dalību Eiropas Savienībā, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) aicina vēlētājus jau šodien pārliecināties, vai tautas nobalsošanas dienā pasei nebūs beidzies derīguma termiņš.
CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars informēja, ka vēlētājiem, kuri vēlas piedalīties tautas nobalsošanā un kuru pasēm derīguma termiņš beidzies vai beigsies līdz šā gada 20.septembrim, jau šodien jāsteidz pases apmainīt, jo ilgākais laiks, kas varētu būt nepieciešams pases apmaiņai, ir trīsdesmit kalendārās dienas.

Pasi, kurai beidzas derīguma termiņš vai kura kādu citu iemeslu dēļ kļuvusi nederīga, var apmainīt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā atbilstoši dzīvesvietai. Lai saņemtu jaunu pasi, jāiesniedz divas fotokartītes un vecā pase.

Valsts nodeva par pases izsniegšanu rindas kārtībā, ja pasei beidzies derīguma termiņš, ir 5 lati. Protams, pastāv iespēja pasi apmainīt arī divās un četrās dienās, taču tad jārēķinās, ka pases maiņa izmaksās attiecīgi 30 vai 15 latus.

Lai atgādinātu vēlētājiem par nepieciešamību apmainīt pasi, kam beidzas derīguma termiņš, CVK ir sagatavojusi un sadarbībā ar Latvijas Televīziju, TV3 un vairākām reģionālajām televīzijām līdz 25.augustam pārraidīs arī attiecīgu informatīvo klipu.

Latvijas pilsoņa pase ir svarīgākais dokuments, kas nepieciešams, lai piedalītos tautas nobalsošanā, jo Latvijā pastāvošā vēlētāju reģistrācijas kārtība paredz tajās izdarīt atzīmi par piedalīšanos tautas nobalsošanā, tādējādi nodrošinot principu "viens vēlētājs - viena balss".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!