Foto: LETA
"Eco Baltia grupas" vides apsaimniekošanas uzņēmumi aicina klientus videi draudzīgi atbrīvoties no Ziemassvētku eglītēm, nevis izmest tās sadzīves atkritumos, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāve Daiga Buča.

Buča pastāstīja, ka SIA "Eco Baltia vide, SIA "Eko Kurzeme" un Siguldas pilsētas SIA "Jumis" piedāvā klientiem no eglītēm atbrīvoties ērti un videi draudzīgi.

Piemēram, Rīgas iedzīvotāji, kuru dzīvojamos namus apsaimnieko SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", eglītes var novietot blakus sadzīves atkritumu konteineriem. Tās izvedīs bez maksas.

Citās "Eco Baltia vide" apkalpotajās pašvaldībās, kurās ir pieejami bioloģisko atkritumu konteineri, piemēram, Mārupē un Ādažos, iedzīvotāji ir aicināti eglītes sadalīt vai sazāģēt un izmest vai novietot blakus bioloģisko atkritumu konteineram.

Citos gadījumos "Eco Baltia vide" uzņēmumi nodrošinās eglīšu savākšanu, kas izmaksās divus eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Lai pieteiktu pakalpojumu, jāzvana pa tālruni 8717 vai jāraksta e–pasts uz "info@ecobaltiavide.lv".

Kurzemes reģionā strādājošais uzņēmums "Eko Kurzeme" aicina iedzīvotājus eglītes nogādāt šķirošanas laukumā Liepājā, Ezermalas ielā 11. Ja šādā iespēja nav, tad eglīte jānovieto blakus sadzīves atkritumu konteineram un par tās izvešanu tiks piemērota 2,5 eiro maksa, neskaitot PVN.

Arī Siguldas pilsētas SIA "Jumis" nodrošinās eglīšu bezmaksas pieņemšanu šķirošanas laukumā "Zemdegās". Bet eglīšu izvešanu var pieteikt pa tālruni 26112288 vai rakstot e–pastu uz "info@jumis.lv". Šis pakalpojums maksās 2,5 eiro, ieskaitot PVN. Cenā ietilpst eglītes savākšana un izvešana Siguldas pilsētas robežās.

No iedzīvotājiem savāktās eglītes "Eco Baltia grupa" sola neapglabāt sadzīves atkritumu poligonos, bet gan utilizēt. Piemēram, daļu eglīšu nodos kā kurināmo, daļa nonāks briežu dārzos, bet daļu nodos kā bioloģiskos atkritumus.

SIA "Eco Baltia grupa" 2017. gadā apgrozīja 53,4 miljonus eiro. Uzņēmumam ir 46 600 klientu Latvijā un ārpus valsts robežām.

"Eco Baltia grupas" uzņēmumi nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu no atkritumu savākšanas un šķirošanas, līdz otrreizējai izejvielu loģistikai, vairumtirdzniecībai un izejvielu pārstrādei.

Grupā ietilpst uzņēmumi "Latvijas Zaļais punkts", "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme", "Jumis", "PET Baltija", "Nordic Plast" un "Eco Teh Baltia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!