Daugavpils dome saņēmusi vairākus privāto investoru piedāvājumus saistībā ar Daugavpils lidostas attīstību, tostarp no Latvijā bāzētā uzņēmuma "Tukums Airport", vēsta laikraksts "Latgales Laiks".

"Tukums Airport" gatavs iegādāties šo objektu, ja pašvaldība šajā projektā daļēji piedalītos ar savām investīcijām, pretējā gadījumā jaunajam īpašniekam jāmaksā par ieguldījumu, kas lidostā veikts līdz šim. Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis ("Latgales partija") laikrakstam pauž, ka tikmēr, kamēr lidojumu organizēšana Tukumā nav veiksmīgi pabeigta, tikmēr jāšaubās, vai uzņēmums lidojumus varēs organizēt Daugavpilī.

Pašvaldība naudu Daugavpils (Lociku) lidostā ieguldīt neplāno. "Ja pilsētas dome vēlas attīstīt lidostu, lai investē savu naudu. Taču bez ES fondu līdzekļiem diezin vai varēs "pacelt" šo projektu. Un vēl nav zināms, kādas būs Latgales plānošanas reģiona prioritātes, ko lems valdība, tur, ministrijās, varbūt ir citi plāni," laikrakstam atzina domes priekšsēdētāja vietnieks Arvīds Kucins ("Daugavpils novada partija").

"Delfi" jau vēstīja, ka 2013.gada pavasarī dome lēma sākt SIA "Daugavpils lidosta" kapitāldaļu novērtēšanu, plānojot daļu no tām pārdot, lai piesaistītu lidostas attīstībai privātos investorus.

Tāpat "Delfi" vēstīja, ka jūnijā atsākās par "Lidostu "Jūrmala"" nosauktās Tukuma lidostas sertifikācijas process, pēc kura pabeigšanas darbu varētu sākt otrā starptautiskā lidosta Latvijā, tomēr Civilās aviācijas aģentūra informē par saņemtiem būtiskiem ekspertu iebildumiem saistībā ar lidostas atbilstību komercreisu apkalpošanai. Tāpat bažas rada lidostas īpašnieka Konstantīna Soloduhas reputācija. Uz Soloduhu, kuram piederošais SIA "K.S. Avia" nodarbojas ar kravu aviopārvadājumiem, kritušas nopietnas aizdomas par saistību ar pretlikumīgiem darījumiem ar ieročiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!