Foto: LETA

Otrdien, 15. novembrī, norisināsies Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) biedru pilnsapulce, kurā notiks biedrības prezidenta un citu struktūrvienību vadītāju vēlēšanas, portālu "Delfi" informēja LĀB pārstāve Evija Ansonska.

Pilnsapulcē notiks arī divu viceprezidentu, valdes un profesionālo struktūrvienību un revīzijas komisijas vēlēšanas, kā arī jauno Goda biedru sveikšana.

LĀB prezidenta amatam ir izvirzīti divi kandidāti – līdzšinējā biedrības prezidente un ģimenes ārste Ilze Aizsilniece un veselības aprūpes vadības ārsts Pēteris Apinis.

Pilnsapulcē, kas pulksten 15 notiks Rīgas Stradiņa universitātes aulā, Dzirciema ielā 16, Rīgā, piedalīties aicināti visi LĀB 40 juridiskie un 3290 individuālie biedri, norādīja Ansonska.

Kā skaidroja LĀB, pilnsapulci ievadīs viesu uzrunas un LĀB prezidentes ziņojums par aizvadītajos četros gados paveikto, kam sekos LĀB prezidenta kandidātu uzstāšanās un vēlēšanas. Tam sekos divu viceprezidentu un valdes vēlēšanas, kā arī Revīzijas komisijas, Sertifikācijas padomes, Ētikas komisijas, Aroda tiesas un Izglītības komisijas vadītāju ziņojumi un attiecīgo profesionālo struktūrvienību un revīzijas komisijas vēlēšanas.

Kopumā LĀB valdē darbojas 15 cilvēki, tai skaitā – prezidents un divi viceprezidenti.

Valdes sastāvs veidojas no septiņiem tieši ievēlētiem valdes locekļiem, prezidenta, diviem viceprezidentiem un pieciem nominētiem valdes locekļiem – Latvijas Jauno ārstu asociācijas nominēta pārstāvja un katras LĀB profesionālās struktūrvienības priekšsēdētāja.

Portāla "Delfi" aptaujātie nozares pārstāvji atturējās paust konkrētas prognozes, kurš kandidāts varētu tikt ievēlēts par vadītāju, tomēr prognozes vairāk sliecas par labu Apinim. Bijušais LĀB valdes loceklis Kārlis Rācenis pauda, ka jautājums par to, kurš tiks ievēlēts, šobrīd ir grūti atbildams, jo abiem kandidātiem ir savs atbalstītāju loks, kas viņiem uzticas. "Liela mistērija, kāds būs iznākums," sacīja Rācenis.

LĀB dibināta 1988. gadā un tās mērķis ir Latvijas veselības aprūpes sistēmas un ārstu kvalifikācijas pilnveidošana, ārstu tiesisko, profesionālo un ekonomisko interešu aizstāvība, tautas veselības veicināšana, veselības aprūpes organizācijas uzlabošana un medicīnas izglītības sistēmas pilnveidošana, kā arī ārstu ētikas principu popularizēšana un to ievērošanas kontrole.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!