Jūrmalas domes deputātu vairākuma ceturtdien akceptētie pilsētas attīstības plāna grozījumi un apbūves noteikumi ir klaja atsevišķu uzņēmēju interešu lobēšana, uzskata bijusī Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta.
Viņa sacīja, ka nav varējusi balsot par šādiem attīstības plāna grozījumiem, tādēļ balsojumā nav piedalījusies.

Pašvaldības akceptētajos apbūves noteikumos ir vairāki "sociāli draudīgi punkti" saistībā ar plānoto starptautisko slēpošanas trases projektu "Kāpa", kuram radīti ekskluzīvi būvniecības nosacījumi bez speciālistu un ekspertu atzinumiem, norādīja Aizstrauta.

"Šādi ekskluzīvi noteikumi vienam objektam negatīvi ietekmēs pilsētas turpmāko būvniecību un attīstību," sacīja bijusī Jūrmalas domes priekšsēdētāja.

Viņa informēja, ka projekta "Kāpa" attīstītāji norādījuši, ka objekta būvniecība prasīs 250 miljonu latu investīcijas, taču reizē ar attīstības plāna grozījumu galīgās redakcijas apstiprināšanu Jūrmalas pašvaldība apņēmusies pati saviem spēkiem un līdzekļiem izveidot slēpošanas trases infrastruktūru.

"Tas no Jūrmalas domes prasīs milzīgas investīcijas, kas var apdraudēt pilsētas budžetu, turklāt līdzekļi slēpošanas trases "Kāpa" infrastruktūras attīstībai nemaz nav paredzēti pašvaldības investīciju plānā turpmākajiem gadiem," pauda Aizstrauta.

Viņa arī pastāstīja, ka Jūrmalas domes deputātu vairākums nav ņēmis vērā sabiedrības par atklātību "Delna" un Latvijas Arhitektu savienības viedokli, ka nedrīkst paredzēt šādus vienam objekta attīstītājam ekskluzīvus noteikumus bez speciālistu izvērtējuma.

Šo organizāciju viedokļus Aizstrauta deputātiem iesniedza šodienas domes sēdes laikā.

Jūrmalas dome ceturtdien akceptēja pilsētas attīstības plāna grozījumu galīgās redakcijas noteikšanu, plāna grozījumu grafisko daļu, kā arī teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus.

Par Jūrmalas attīstības plāna grozījumu galīgās redakcijas apstiprināšanu balsoja 11 no 15 Jūrmalas domes deputātiem. Pret balsoja deputāts Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme"), savukārt Aizstrauta balsojumā nepiedalījās.

Domes sēdē nepiedalījās deputāti Dainis Urbanovičs (LSDSP) un Juris Hlevickis (LPP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!