Foto: DELFI
Pagājušajā naktī visā Latvijā, izņemot Rīgā, sasniegts jauns 27. janvāra aukstuma rekords, turklāt šī bijusi šīs ziemas aukstākā nakts, jo lielākajā daļā Latvijas gaisa temperatūra pazeminājās līdz – 25 un – 30 grādiem, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Tomēr jau naktī uz ceturtdienu gaiss kļūst mazliet siltāks, taču ir gaidāms putenis.

Daugavpilī gaisa temperatūra naktī uz trešdienu noslīdēja līdz - 33,5 grādiem,  un liels aukstums bijis visā Latvijā, salīdzinoši siltāk esot bijis tikai Baltijas jūras piekrastē, kur gaisa temperatūra bijusi - 21 un - 23 grādi.

Taču 27. janvāra aukstuma rekords šajā naktī ir pārspēts. Tikai 1947. gadā Rīgā bija vēl aukstāks, savukārt Rūjienā aukstuma rekords ir atkārtots. "Jāatzīmē gan, ka līdz šim 27. janvārī Latvijā vēl nebija novērota gaisa temperatūra, kas būtu zemāka par - 30 grādiem. Visaukstāk šajā dienā ir bijis 1969. gadā Daugavpilī. Arī šoreiz tieši Daugavpilī ir fiksēta šīs dienas viszemākā gaisa temperatūra," raksta centrs.

Tomēr pagājušajā naktī nav sasniegta visu laiku zemākā gaisa temperatūra janvārī. Proti, 1956. gadā Daugavpilī sals sasniedza - 42,7 grādus.

Centrs norāda, ka tikai zema mākoņu zona no -30 grādiem paglāba Alūksni, Gulbeni un Rēzekni. Tur gaisa temperatūra galu galā bija - 28 grādi.

Tomēr jau šonakt lausks nedaudz atkāpsies. Gaisa temperatūra būs - 19 līdz - 24 grādi, savukārt Latvijas rietumos pat - 12 līdz - 17 grādi. Savukārt ceturtdienas dienā gaisa temperatūra būs - 9 līdz - 14 grādi.

Bargs sals Latvijā pieturas jau ilgāku laiku. Sinoptiķi jau iepriekš paredzēja, ka janvāra beigas meteoroloģiski būs visaukstākais laiks visā gadā, līdz ar to tieši tad gaisa temperatūra kļūs viszemākā. Vēstīts, ka iepriekš šīs ziemas aukstākā nakts bija nakts uz svētdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!