Foto: DELFI Reporter

Studiju akreditācijas komisija akreditējusi jau 130 augstskolu studiju virzienus, no tiem 18 akreditēti piektdien, atklājusi Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

17 studiju virzieni akreditēti uz pilnu termiņu - sešiem gadiem, savukārt Latvijas Universitātes studiju virziens "Mākslas" uz diviem gadiem. Vienlaikus līdz nākamajai akreditācijas komisijas sēdei atlikta lēmuma pieņemšana par Ekonomikas un kultūras augstskolas studiju virzienu "Ekonomika", "Māksla", "Tulkošana" un "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība" akreditāciju, jo universitāte iesniegusi papildu informāciju, kas jāizskata.

Šodien kā pirmais tika akreditēts Sociālās integrācijas valsts aģentūras koledžas studiju virziens "Ekonomika". Lemšana par tā akreditāciju iepriekšējā komisijas sēdē tehnisku iemeslu dēļ tika atlikta.

Tāpat akreditēti Ventspils Augstskolas studiju virzieni "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība", "Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātnes", "Tulkošana" un "Valodu un kultūras studijas, dzimtās valodas studijas un valodu programmas", kā arī Daugavpils medicīnas koledžas studiju virzieni "Veselības aprūpe" un "Sociālā labklājība".

Savukārt Daugavpils Universitātē akreditēti studiju virzieni "Valodu un kultūras studijas, dzimtās valodas studijas un valodu programmas", "Vides aizsardzība" un "Iekšējā drošība un civilā aizsardzība", Rīgas Stradiņa universitātē - "Socioloģija, politoloģija un antropoloģija", "Veselības aprūpe", "Tiesību zinātnes", "Sociālā labklājība", "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība" un "Dzīvās dabas zinātnes".

Nākamā Studiju akreditācijas komisijas sēde plānota trešdien, 12.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!