Iedzīvotājiem Kundziņsala būs jāpamet tikai pēc vairākiem gadiem, ja Rīgas dome atbalstīs pilsētas attīstības plānā paredzētās Rīgas Brīvostas robežas, šodien, tiekoties ar iedzīvotājiem, sacīja domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL).
Viņš norādīja, ka, lemjot par Rīgas Brīvostas robežām, pilsētas attīstības plānā deputāti skatīs arī priekšlikumu, kas paredz daļā Kundziņsalas saglabāt dzīvojamo apbūvi.

Rīgas domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka tie iedzīvotāji, kuri vēlēsies, varēs palikt Kundziņsalā arī pēc tam, kad tā būs iekļauta ostas teritorijā. Visiem cilvēkiem gan tiks piedāvāts pārcelties uz dzīvi citur.

Zemi no kundziņsaliešiem osta gatavojoties atpirkt, taču, lai tas būtu likumīgi iespējams, teritorija vispirms jāiekļauj ostas robežās.

Kā norādīja Rīgas domes Pilsētplānošanas pārvaldes vadītājs Pēteris Strancis, piedāvāšanai kundziņsaliešiem atrasta aptuveni 25 hektārus liela teritorija Ķīšezera krastā.

Kundziņsalas iedzīvotāji apšaubīja salas nozīmi ostas attīstībā un izteica viedokli, ka ostai jau tā pieder daudz patlaban neizmantotu teritoriju. Tika arī izteikts viedoklis, ka ostai būtu jāpaplašinās Spilvē, nevis Kundziņsalā.

Aksenoks uzsvēra, ka ostas attīstību Kundziņsalā par optimālāko risinājumu atzinuši eksperti, veicot izpēti. Viņš uzsvēra, ka ostas teritorija jaunajā pilsētas attīstības plānā ir samazināta, jo osta tiek atvirzīta no pilsētas centra tuvāk upes grīvai.

Mērs atgādināja, ka Rīgas dome par 2006.-2018.gada pilsētas attīstības plāna un Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plāna apstiprināšanu varētu lemt 15.novembrī.

Otrdien Rīgas domes pārstāvji rīkoja tikšanos ar iedzīvotājiem par jaunajiem pilsētas attīstības plānojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!