Ar šā gada 1.oktobri AS "Aldaris" Latvijā uzsācis alus "Guinness" izplatīšanu un kļuvis par galveno alus "Guinness/Kilkenny" distributoru Latvijā. Kā informēja uzņēmuma prezidenta palīdze Elīna Jankovska, "Aldara" lielākais akcionārs - Skandināvijas alus koncerns "Baltic Beverage Holding" (BBH) ir noslēdzis līgumu ar "Guinness/Kilkenny" alus ražotājiem par šī produkta izplatīšanas tiesībām. Līdz ar to no 1.oktobra "Aldaris" ir kļuvis par galveno alus "Guinness/Kilkenny" distributoru Latvijā.
Pirmdien, 8.oktobrī, "Aldaris" paziņos uzņēmuma vasaras darbības rezultātus, kuri esot iezīmējuši jaunas tendences visā Latvijas alus un bezalkoholisko dzērienu tirgū, kā arī pirmo reizi sniegs plašāku informāciju par uzsākto pasaulē pazīstamo "Guinness/Kilkenny" alus šķirņu izplatīšanu Latvijā.

Vasaras mēnešos "Aldara" produkcija ieņēmusi 50% Latvijas alus tirgus. Jūlijs ir bijis visveiksmīgākais saimnieciskās darbības mēnesis "Aldara" vēsturē. Tomēr, ņemot vērā to, ka vasarā bija mainīgi laika apstākļi un notika vairāki lieli pasākumi Rīgas 800 gadu jubilejas ietvaros, vasaras mēneši pēc saimnieciskās darbības rezultātiem ir vērtējami atšķirīgi, norādīja uzņēmuma pārstāve. Vasaras saimnieciskā darbība iezīmējot pilnīgi jaunas tirgus tendences un norādot uz izmaiņām patērētāju izvēlē.

Sniedzot plašāku informāciju par plāniem, kas saistīti ar alus "Guinness/Kilkenny" izplatīšanu, uzņēmuma pārstāvji paudīs savu viedokli par alus tirgu Latvijā, piemēram, akcīzes nodokli, kas radot nelabvēlīgus apstākļus Latvijas alus ražotājiem, iespējamajām izmaiņām tirgū, Latvijas alus tirgus aizsargātību no importētā alus.

Preses konference 8.oktobrī plkst.14 notiks "Dickens' Pub" telpās Rīgā, Grēcinieku ielā 9, k.1. Preses konferencē piedalīsies uzņēmuma prezidents Vitālijs Gavrilovs, uzņēmuma Mārketinga un pārdošanas departamenta vadītājs Jānis Ceičs, kā arī uzņēmuma Sabiedrisko attiecību departamenta direktors Rolands Bārenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!