Valmieras mērs un rajona padomes priekšsēdētājs Māris Kučinskis ierosinājis arī Valmieras apkārtējos pagastos aizliegt alkohola tirdzniecību naktī.
Ierosinājuma mērķis esot veicināt atbildīgo personu rīcību alkoholisma problēmas risināšanā Valmieras rajonā.

"Šī aicinājuma mērķis ir veicināt sadarbību, kā arī pagastu vadību domāt un meklēt risinājumu alkoholisma problēmai rajonā. Alkohola nakts tirdzniecības aizliegšana mazumtirdzniecības vietās ir viens no risinājuma soļiem. Pēc dažiem mēnešiem Valmieras dome novērtēs lēmumu efektivitāti, un tad arī rajona pagasti varēs pieņemt adekvātu lēmumu, kas būs balstīts uz reālu piemēru. Tāpēc arī saprotu Valmieras rajonu apkārtējo pagastu noraidošo attieksmi un esmu pārliecināts, ka katrai pašvaldībai pie šāda lēmuma pieņemšanas ir jānonāk patstāvīgi - bez citu ietekmes," atzinis Kučinskis.

Kučinskis kā rajona padomes priekšsēdētājs pozitīvi vērtē Kocēnu pagasta "racionālo pieeju par alkohola nakts tirdzniecības aizliegšanu mazumtirdzniecības vietās".

24.februārī Kocēnu pagasta padomē notika sēde, kuras laikā tika lemts par šo aizliegumu ieviešanu pagastā. Sēdē nolēma izveidot darba grupu, kuras galvenais uzdevums būs izpētīt šī lēmuma efektivitāti pagastā. Līdz galīgā lēmuma pieņemšanai deputāti vienojās alkohola tirdzniecību naktī pagaidām pagastā neaizliegt.

Vairākkārt ziņots, ka Valmierā alkohola tirdzniecība naktī aizliegta. Sadarbībā ar policiju tiek izskausta arī nelegālā alkohola tirdzniecība pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!