Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 29.martā, Alojas kultūras namā pirmo reizi novada vēsturē svinīgā sarīkojumā Alojas novada pašvaldība sumināja un Goda balvu pasniedza 16 iedzīvotājiem, portālu "Delfi" informēja novada pārstāve Liāna Lilenblate-Sipko.

Kopš novada izveidošanas, pašvaldība pirmo reizi godināja rosīgus un pašaizliedzīgus ļaudis par īpašiem nopelniem politikā, tautsaimniecībā, izglītībā, kultūrā, sportā, valsts pārvaldes un aizsardzības jomā.
Katrs laureāts saņēma Atzinības rakstu un īpašu monētu, kas marķēta ar Alojas novada ģerboni.

Iedzīvotājus uzteica un sveica par to, ka novada attīstībā ieguldījuši nesavtīgu darbu no savas brīvas gribas, bez īpaša aicinājumabez īpaša aicinājuma, turklāt ar labajiem darbiem iedvesmo un māca citus, ir drosmīgi un pašaizliedzību ikdienas darbā.

Par ilgstošu un priekšzīmīgu pedagoģisko darbu Goda balvu saņēma puikuliete Aina Tomsone. Par izcilu, priekšzīmīgu un panākumiem bagātu pedagoģisko darbu balvu saņēma Staiceles vidusskolas skolotāja Alda Grāvere. Balvu saņēma uzņēmējs Māris Miezītis. Godināja arī alojieti Ingu Mauriņu-Kaļvu. Brīvzemnieku pagasta iedzīvotāja Laura Meinarda saņēma balvu par lieliskiem sasniegumiem sportā. Par pašaizliedzību un drosmi, glābjot cilvēkus, balvu saņēma 11 Alojas novadā dzīvojoši Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēji, kuri pērn brīvprātīgi piedalījās glābšanas darbos sabrukušajā veikalā "Maxima" Zolitūdē.

Ar Goda balvu apbalvoja Edgaru Saukumu, Ģirtu Loginu, Andi Šternfeldu, Ediju Alksni, Viesturu Avotiņu, Jāni Sipko, Klāvu Andersonu, Imantu Dāvidsonu, Daini Kārkliņu, Arni Talci un Ingaru Dalku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!