Foto: LETA

Saeima ceturtdien rajona tiesneses amatā bez pilnvaru termiņa ierobežojuma apstiprināja tiesnesi Lanu Leju.

Leja 2014.gadā tika apstiprināta rajona tiesas tieneša amatā. Saskaņā ar likumu rajona tiesas tiesneši sākotnēji amatā tiek apstiprināti uz trīs gadiem.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnese Leja 2016.gadā apstiprināja prokuratūras vienošanos par naudas soda piemērošanu bijušajai tiesnesei Ivetai Bērziņai un uzņēmējam Gulamam Mohammadam Gulami, liecina tiesu arhīvā pieejamā informācija.

Kā 2016.gadā apliecināja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe, Gulami par kukuļdošanu piemērota brīvības atņemšana uz gadu nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, kā arī naudas sods 9250 eiro apmērā. Tāpat viņam kā papildsods noteikta tiesību ierobežošana ieņemt noteiktus amatus uz vienu gadu.

Bērziņai par kukuļa piesavināšanos noteikts naudas sods 11 100 eiro apmērā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šajā lietā kriminālprocesu sāka 2014.gada oktobrī. KNAB izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka uzņēmējs, kura uzņēmumi bija iesaistīti dažādās tiesvedībās, lai panāktu viņam labvēlīgu tiesas lēmumu pieņemšanu, vairākkārt nodeva kukuļus.

Vēlāk KNAB lūdza sākt kriminālvajāšanu pret tiesnesi par kukuļņemšanu un kukuļa piesavināšanos, bet pret uzņēmēju - par kukuļdošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!