Foto: LETA
Rīgas apgabaltiesa lēmusi bijušajam valsts AS "Latvenergo" prezidentam Kārlim Miķelsonam, kurš apsūdzēts kukuļošanā, likusi izmaksāt 5640 atlaišanas pabalstu, portālam "Delfi" apliecināja tiesas pārstāvis Aigars Bērziņš.

Šis spriedums vēl nav galīgs, un par to Augstākajā tiesā var iesniegt kasācijas sūdzību.

Miķelsons no "Latvenergo" vēlējās saņemt 36 000 latu pabalstu, taču tiesa pilnīgā viņa prasību neapmierināja, piedzenot vien nepilnus sešus tūkstošus latu. Pilns sprieduma teksts būs pieejams no 16.maija, kad par to 30 dienu laikā varēs iesniegt kasācijas sūdzību.

Iepriekš pirmā tiesu instance - Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa - pilnībā noraidīja Miķelsona prasību no uzņēmuma piedzīt atlaišanas pabalstu.

Jau vēstīts, ka saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laikā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2010.gada 14.jūnijā sāka kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Iespējamie noziegumi saistīti ar publiskajiem iepirkumiem un rekonstrukcijas darbiem.

Toreiz kriminālprocesa ietvaros bija arī aizturētie, no kuriem vairāki strādāja valsts uzņēmumos "Latvenergo" un "Sadales tīkls".

KNAB aizdomās turētos vaino vairāk nekā 1,2 miljonu eiro noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

Kriminālprocesa ietvaros apcietinājums tika piemērots ne tikai Miķelsonam, bet arī bijušajam "Latvenergo" viceprezidentam Aigaram Meļko un uzņēmējam Andrejam Livanovičam, taču vēlāk viņi pret drošības naudu no cietuma tika atbrīvoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!