Foto: LETA

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, reaģējot uz izskanējušo informāciju par problēmām angļu valodas centralizētajā eksāmenā, atsauca no atvaļinājuma Valsts izglītības satura centra (VISC) direktoru Gunti Vasiļevski, pieprasot nekavējoties informēt par visu eksāmenu saturu un norisi, portālam "Delfi" pavēstīja ministra pārstāvis Reinis Tukišs.

Ķīlis ar rezolūciju atsauca Vasiļevski no atvaļinājuma, jo vēlas pārliecināties, ka turpmāk paredzētajos eksāmenos kļūdas neatkārtosies. Ministrs jau tuvākajā laikā plāno tikties ar Vasiļevski un uzklausīt viņa ziņojumu par eksāmeniem.

Jau ziņots, ka vairāki skolēnus, kuri kārtoja angļu valodas centralizētā eksāmena rakstveida daļu, iespējams, kļūdījušies, ierakstot pareizās atbildes, jo otrā un trešā uzdevuma vietas atbildēm esot samainītas vietām.

Jautājumu un atbilžu secība vidusskolas angļu valodas centralizētajā eksāmenā skolēnos radījusi apjukumu, taču Valsts izglītības un satura centrs (VISC) sola, ka skolēnu eksāmenu rezultātus tas neietekmēs.

Latviešu valodas eksāmens vidusskolēniem būs jāliek 28.maijā, bet matemātikas ‒ 30.maijā, savukārt vēstures eksāmens plānots 1.jūnijā, bet bioloģijas ‒ 8.jūnijā. Fiziku vidusskolēniem būs iespēja kārtot 14.jūnijā, bet ķīmiju ‒ 18.jūnijā.

Pēc 18.jūnija pārbaudes darbus papildtermiņos varēs kārtot tie jaunieši, kuri objektīvu apsvērumu dēļ eksāmenus nevarēja nokārtot pamattermiņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!