Apkures sezona Rīgā šobrīd praktiski pārtraukta un no apkures atvienoti jau aptuveni 8000 objektu, informē "Rīgas siltuma" (RS) informācijas nodaļa.
Tomēr uzņēmuma klienti, kam nav parādu par piegādāto siltumenerģiju, apkures sezonu var atjaunot jebkurā laikā, ja pēkšņi laiks kļūst vēsāks, skaidro RS informācijas nodaļas pārstāve Laila Ivāna.

Apkures sezona pārtraukta gan dzīvojamos namos un iestādēs, gan arī mācību iestādēs un slimnīcās. Savukārt viesnīcās, vēstniecībās un citviet, kur ierīkoti automātiskie siltumpunkti, gaisa temperatūra telpās tiek regulēta automātiski, atkarībā no āra gaisa temperatūras izmaiņām.

Jau ziņots, ka Rīgas dome šogad neizdeva atsevišķu rīkojumu par centralizētu siltumenerģijas piegādes pārtraukšanu Rīgā, izvēli, kad pārtraukt apkures sezonu, atstājot iedzīvotāju ziņā. Iepriekš Rīgas dome izdeva rīkojumu pārtraukt apkures sezonu tad, kad trīs dienas pēc kārtas vidējā gaisa temperatūra nav zemāka par astoņiem grādiem pēc Celsija.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm tuvākās nedēļas laikā Latvijā būs silts un sauss laiks un gaisa temperatūra naktīs būs no +3 līdz +8 grādiem pēc Celsija, bet dienās - līdz +20 grādien pēc Celsija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!