Foto: LETA
Iespējama apledojuma dēļ no otrdienas arī Gustava Zemgala gatvē ierobežos ātrumu no pašreizējiem 70 līdz 50 kilometriem stundā, informēja Rīgas domes Satiksmes departaments.

Ceļu uzturētāji uzskata par nepieciešamu ierobežot braukšanas ātrumu Gustava Zemgala gatves abos virzienos posmā no Brīvības ielas līdz Meža prospektam, kur varētu veidoties neprognozējami apledojumi sakarā ar zemo gaisa temperatūru, skaidro departaments.

Tāpēc no otrdienas atļautais braukšanas ātrums Gustava Zemgala gatves abos virzienos posmā no Brīvības ielas līdz Meža prospektam ir 50 kilometri stundā

Ierobežojumi noteikti līdz laikam, kad gaisa temperatūra paaugstināsies. Ilgstoši pieturoties pazeminātai gaisa temperatūrai, slīdamības samazināšanas līdzekļi neiedarbojas tik labi, kā ierastos apstākļos, tādēļ brauktuves uz tiltiem un satiksmes pārvadiem ir slidenas, skaidro departaments.

Jau ziņots, ka Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC) pirmdien uzdevis izvietot ātruma ierobežojuma zīmes uz Dienvidu tilta pārvadiem, samazinot atļauto ātrumu līdz 30 kilometriem stundā.

Sestdienas rītā apledojuma dēļ uz Dienvidu tilta Rīgā notika 25 avārijas, kurās cietuši arī cilvēki.

Baraņņiks jau sestdien uzdevis piemērot līgumā paredzētās sankcijas pret Rīgas tiltiu uzturētāju SIA "Rīgas tilti" par situāciju, kas sestdien bija izveidojusies uz Dienvidu tilta.


Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par DELFI Aculiecinieka autoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!