Foto: LETA
Laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" izdevējs SIA "Mediju Nams" pieņēmis lēmumu no šī gada 5. maija "Neatkarīgo Rīta Avīzi" veidot tikai digitālā formātā, ziņo portāls nra.lv.

Tradicionālā laikraksta pēdējā izdošanas diena būs 30. aprīlis. Jaunā formāta digitālās "Neatkarīgās Rīta Avīzes" satura redaktors būs ilggadējs laikraksta komentētājs Juris Paiders, bet portālu nra.lv turpinās vadīt tā esošā redaktore Ilze Zālīte, informē "Mediju nams".

"Mēs mainām formātu, taču nemainām mūsu satura vērtības. Jauna digitālā "Neatkarīgā Rīta Avīze" ir likumsakarīgs attīstības solis. Mēs redzam, ka nra.lv digitālā platforma jau šobrīd sasniedz aptuveni astoņas līdz desmit reizes lielāku auditoriju nekā tradicionālais laikraksts. Tradicionālam laikrakstam, diemžēl, vairs nav ekonomiski pamatojamas nākotnes, taču nemainīgs ir mūsu lasītāju pieprasījums pēc no valdošās elites atšķirīga dzīves redzējuma. To mēs turpināsim nodrošināt," paziņojumā norāda SIA "Mediju Nams" valdes priekšsēdētājs Nauris Kāpostiņš.

Visiem "Neatkarīgās Rīta Avīzes" abonentiem tiks atmaksāta abonēšanas maksa par periodu, kurā avīze vairs netiks izdota, taču ir bijusi abonēta. Sīkāka informācija par naudas atmaksas kārtību tiks publicēta 20. marta "Neatkarīgās Rīta Avīzes" numurā.

Līdztekus pārmaiņas uzņēmumā nozīmēs mazāku darbinieku skaitu dažādos ar tradicionālā medija izdošanu saistītos amatos. Visiem darbiniekiem ar kuriem tiks pārtrauktas darba attiecības tiks izmaksātas kompensācijas saskaņā ar Latvijas likumdošanas prasībām, norāda "Mediju Nams".

"Neatkarīgā Rīta Avīze" piedzīvojusi vairākas īpašnieku maiņas, bet šobrīd tās izdevējs ir SIA "Mediju nams". Izdevniecības īpašnieku saraksts ir bijis visai garš, to skaitā arī "Ventspils nafta" un "Latvijas kuģniecības" meitas uzņēmums "Lasco Investments", tādēļ, kā arī tā publicētā satura dēļ, publiskajā telpā valda viedoklis, ka laikraksts atspoguļo Ventspils mēra Aivara Lemberga intereses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!