Foto: LETA

Arī aprīlī populārākie politiskie spēki joprojām bija "Saskaņa", Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kā arī "Vienotība", liecina "Latvijas faktu" veiktā aptauja. Iepriekšējā mēnesī nedaudz pieauga "Saskaņas", ZZS un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) reitings.

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu aprīlī, "Saskaņu" atbalstītu 20,5% respondentu, ZZS - 13,3%, "Vienotību" - 10,3%, bet nacionālo apvienību - 9% aptaujāto. Savukārt martā par "Saskaņu" bija gatavi balsot 18,7% vēlētāju, par ZZS - 11,9%, par "Vienotību" - 10,2%, bet par VL-TB/LNNK - 7,8% aptaujāto.

Pārējie politiskie spēki varētu nepārvarēt 5% slieksni, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā. Iepriekšējā mēnesī par Latvijas Reģionu apvienību bija gatavi balsot 4,8% aptaujāto, par partiju "No sirds Latvijai!" - 3,9% respondentu, par "Latvijas attīstībai" - 0,2%, par "Jauno konservatīvo partiju" - 0,5%, par "Vienoti Latvijai" - 0,6%, bet par "Latvijas Krievu savienību" - 1%.

Vēl 11,5% respondentu norādījuši, ka vēlēšanās nepiedalītos, bet 24,5% vēl nezina vai nav izlēmuši, par ko balsotu.

Pēc "Latvijas faktu" aptaujas datiem, populārākie politiskie spēki nemainās vairākus mēnešus pēc kārtas. "Latvijas faktu" vadītājs Aigars Freimanis iepriekš sacīja, ka pēdējos mēnešos situācija stabilizējusies vai pat "iesaldējusies" un partiju popularitātes izmaiņas galvenokārt svārstās statistiskās standartkļūdas robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!