Foto: LETA

Jau līdz šim Labklājības ministrija (LM) izmeklējusi četras disciplinārlietas pret valsts sociālās aprūpes centra "Zemgale" vadītāju Ilgoni Leišavnieku. Visos gadījumos viņam piemērots sods, portālam "Delfi" pastāstīja LM preses sekretāre Viktorija Buraka.

Visas disciplinārlietas bijušas saistītas ar pārkāpumiem iestādes administratīvā darba vadīšanā, kas novērtēts kā nekvalitatīvs, tostarp par nekvalitatīvu padoto darbinieku atbildības izvērtēšanu.

Jau ziņots, ka labklājības ministrs Jānis Reirs ( V) ierosinājis disciplinārlietu pret Leišavnieku par iespējamu centra darbinieku rupju izturēšanos pret tā klientiem. Leišavniekam līdz 18. februārim jāsniedz paskaidrojumi par konstatētajiem tiesību normu pārkāpumiem.

Buraka sacīja, ka pārkāpums noticis VSAC "Zemgale" nevis kādā no tā filiālēm. Sūdzības par klienta aprūpes kvalitāti un cilvēka cieņai neatbilstošu komunikāciju ar klientu ir iesniegtas par divām aprūpētājām. Iespējamais pārkāpums noticis 2015. gada 30. jūlijā. Savukārt 5. oktobrī abām VSAC "Zemgale" darbiniecēm izteikta piezīme.

Pārbaudi ministrija sākusi vēl 2015. gadā pēc iesniegtās privātpersonas sūdzības.

Iepriekš portālu "Delfi" ministrijā informēja, ka padziļinātā pārbaude par VSAC "Zemgale" klientam nodrošinātā sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojuma kvalitāti atklājusi būtiskus aprūpētāju ētikas normu pārkāpumus. Tostarp pārbaudē atklājusies cilvēku cieņai neatbilstoša rīcība, par ko bija pamats darbiniecēm uzteikt darba līgumu, bet Leišavnieks piemērojis pašu vieglāko sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!