Gandrīz puse darba meklētāju – 44% - meklē darbu ārzemēs un plāno pamest Latviju, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) veiktā aptauja.

Vairāk nekā puse respondentu (56%) darba iespējas ārzemēs nemeklē, tomēr ievērojams respondentu skaits (kopumā – 44%) meklē darbu ārzemēs un plāno pamest Latviju vai jau ir atraduši darbu ārvalstīs.

Bezdarbnieki aptaujā par vislietderīgākajiem NVA pakalpojumiem darba meklēšanas procesā nosauca Informatīvās dienas (86%); Informācija par brīvajām darba vietām (84%); Neformālās izglītības apguve (82%); Konkurētspējas paaugstināšanas pasākumi (81%) Profesionālās apmācības, pārkvalifikācijas vai kvalifikācijas paaugstināšanas programmas (80%)

71% respondentu augsti novērtē NVA darbinieku prasmi izskaidrot jautājumus par bezdarbnieka un darba meklētāja tiesībām, pienākumiem un NVA pakalpojumiem.

Tikai 1% aptaujas dalībnieku minēto prasmi novērtē kā zemu. 69% respondentu kā nozīmīgu (24% no tiem kā ļoti nozīmīgu), 27% kā apmierinošu vērtē NVA darbinieku palīdzību darba meklēšanas procesā, savukārt tikai 4% šo palīdzību uzskata par nepietiekamu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!