Foto: Shutterstock
Pēdējās diennakts laikā stacionēti trīs Covid-19 pacienti, vēsta Nacionālais veselības dienests (NVD).

Pēdējā diennaktī veikti 4426 Covid-19 izmeklējumi, reģistrēti 67 jauni inficēšanās gadījumi, ziņo Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka trīs saslimušie inficējušies ārvalstīs - Somijā un Indijā, 53 personas inficējušās no zināmiem infekcijas avotiem, bet 11 personām tiek precizēti inficēšanās apstākļi.

Līdz ar to, Latvijā kopā veikts 344 821 izmeklējums, infekcija konstatēta 2261 personai, 1322 personas izveseļojušās, bet 40 mirušas.

Kā liecina NVD informācija, kopā stacionāros ārstējas 34 pacienti: 29 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet pieci ar smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 237 pacienti.


Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā tika izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!