Ar demokrātiju Latvijā ir apmierināta nedaudz vairāk nekā trešdaļa jeb 35% valsts iedzīvotāju, liecina "Eurobarometer" pavasarī veiktais pētījums.
Lielu apmierinātību ar demokrātiju Latvijā pauduši 3% iedzīvotāju, bet 32% ir daļēji apmierināti. 39% iedzīvotāju atzinuši, ka ar demokrātijas procesiem valstī ir ne īpaši apmierināti, bet 18% ir pavisam neapmierināti. Vēl 8% nevarēja sniegt savu vērtējumu.

Aptauja liecina, ka latvieši un Latvijas pilsoņi biežāk nekā cittautieši un nepilsoņi ir apmierināti ar demokrātiju valstī.

Pētījumā arī noskaidrots, ka Latvijas valdībai uzticas 28% iedzīvotāju, kas ir gandrīz uz pusi mazāk nekā pērn rudenī, kad izpildvarai uzticējās 46% valsts iedzīvotāju. Samazinājusies uzticība arī Saeimai - no 30% valsts iedzīvotāju pērn rudenī līdz 20% šā gada pavasarī.

Politiskajām partijām uzticas 9% iedzīvotāju jeb par 3% mazāk nekā pērn rudenī.

Vislielāko uzticību joprojām bauda televīzija - 69%, radio - 67%, prese - 52%. Armijai uzticas 47% valsts iedzīvotāju, Apvienoto Nāciju Organizācijai - 45%, reliģiskām institūcijām - 44%, labdarības un brīvprātīgajām organizācijām - 44%, Eiropas Savienībai - 39%, policijai - 34%, lielajām kompānijām - 32%, tiesai un Latvijas likumu sistēmai - 29%, arodbiedrībām - 21%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!