No nākamā gada 1.janvāra invalīdiem ar pārvietošanās traucējumiem būs nepieciešamas īpašas invalīdu stāvvietu izmantošanas kartes, to paredz šodien valdības komitejā akceptētie grozījumi Ceļu satiksmes noteikumos.
Invalīdu stāvvietu izmantošanas kartes izsniegs Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). Labklājības ministrija (LM) uzskata, ka šāda karšu izsniegšanas kārtība būs optimāla, jo CSDD nodaļas ir visos valsts rajonos, tās ir invalīdiem pieejamas un viņiem būs nepieciešams tikai viens apmeklējums.

Turklāt CSDD nodaļās ir tehniskais aprīkojums karšu izgatavošanai, arī aprīkojums personas fotografēšanai un fotogrāfijas iestrādāšanai dokumentā. CSDD nodaļās ir mācīts personāls un pieredze līdzīgu dokumentu izsniegšanā.

Satiksmes ministrija gan norādījusi, ka kartes būtu jāizdod Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijai (VDEĀVK), taču LM uzskata, ka šāds risinājums prasītu lielus izdevumus no valsts budžeta šo institūciju tehniskai aprīkošanai un papildus darbinieku atalgošanai.

Tā kā invalīdu stāvvietu izmantošanas kartes iegāde būs invalīda brīvā izvēle, kartes paredzēts izsniegt par maksu.

Izziņas stāvvietu izmantošanas karšu izsniegšanai izsniedz VDEĀVK vai tās struktūrvienības katram invalīdam ar pārvietošanās traucējumiem, nosakot invaliditāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!