Foto: F64

Kopš pavasara un pirmā Covid-19 viļņa Latvijas Televīzija (LTV) veiksmīgi izvairījās no jaunā koronovīrusa, taču otrdien atklājās, ka viens no darbiniekiem ir inficēts ar Covid-19, savā sociālā tīkla "Facebook" profilā ziņo LTV.

"Regulāri pārbaudām darbiniekus, kuriem ir aizdomas par saslimšanu, kontaktpersonas ievēro pašizolāciju un seko līdzi savam veselības stāvoklim, darbā atgriežoties tikai pēc pašizolācijas laika beigām un uzrādot negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Mēs ikdienā sekojam līdzi telpu dezinfekcijai, darbinieki ievēro valstī noteiktos ierobežojumus, kas palīdz novērst strauju vīrusa izplatību.Tomēr šodien Latvijas Televīzijā konstatēts pirmais darbinieks, kurš inficējies ar Covid-19," otrdien vēstīja LTV.

Darbinieks esot inficējies ārpus darba laika, viņa veselības stāvoklis ir apmierinošs un viņš ārstējas mājas režīmā. Šobrīd apzinātas darbinieka kontaktpersonas, un šiem cilvēkiem noteikta pašizolācija.

"Darbiniekiem obligāti jāveic Covid-19 testi un 10 dienas viņiem aizliegts ierasties LTV ēkā. Nav konstatēts nekāds apdraudējums LTV apmeklētājiem, un situācija tiek kontrolēta, tomēr drošības apsvērumu dēļ esam pieņēmuši arī skatītājiem nepatīkamu lēmumu. Lai novērstu jebkādus inficēšanās draudus, pieņemts lēmums uz nenoteiktu laiku pārcelt talantu šova "Ko Tu proti, Latvija?" ierakstus," informē LTV un aicina iedzīvotājus ievērot distanci, izmantot maskas, mazgāt un dezinficēt rokas un sargāt sevi un citus.

Jau vēstīts, ka pēdējā diennaktī veikti 4433 Covid-19 testi, reģistrēti 75 jauni saslimšanas gadījumi, kā arī viens nāves gadījums, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

Latvijā kopā veikti 368 445 izmeklējumi, saslimušas 2840 personas un 1325 izveseļojušās, 41 mirusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!